Niezapłacony podatek w innym kraju

• Autor wątku Autor wątku tomasz_zyskowski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tomasz_zyskowski

Użytkownik
Odpowiedzi
199
Witam

pare lat temu bylem na Islandi gdzie pracowałem, placilem podatki itp. Wyjeżdżając z islandii popłaciłem wszystkie podatki - zleciłem wykonania rozliczenia podatkowego u pewnej polki ktora na islandii mieszka od dziecka ,ktora pomagała Polakom rozliczac sie w Islandii.
No więc rozliczyłem się, zapłaciłem podatki i wróciłem do kraju. Po kilku latach okazuje sie ze w Islandii mam potęzny dług wobec Islandzkiego Urzędu skarbowego, pownieaż podatki były źle naliczane.
Otrzymałem emaila od Islandzkiego urzędu ze mam zapłącić ponad 20.000 pln, tyle sei nazbierało , przez 2 lata. Kazdego dnia ta suma się powiększa. Jestem wsciekły pownieważ po 2 latach otrzymalem informacje z Islandzkiego US ze wisze im kase, gdybym wiedział o tym wczesniej to bym zareagował odpowiednio wczesniej, a tak teraz nie jestem w jakikolwiek sposób zebrać tych 20.000pln i oddać Islandczykom. Nie mam skąd zapłacić, nie pracuje, utrzymują mnie dziadkowie. Mam mieszkanie przepisane na mnie.
Czy komornik przyjdzie i zabierze mi mieszkanie?
kiedy mija okres przedawnienia podatków ?
proszę o pomoc :(

Witam mam taki sam problem jak ty widzę że post jest stary czy po roku masz informacje o możliwości windykacij przez islandzki urząd skarbowy w Polsce.Ja mam do zapłaty 400000 isk teoretycznie mogą nas scigac na podstawie układu z lugano ale nie wiem jak to jest wpraktyce proszę ciebie jak ty rozwiązałeś problem bo mi to też nie daje spać

Powrót