Niezgodność przesyłki z zamówieniem

• Autor wątku Autor wątku trawolta
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

trawolta

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam :) zwracam się z pewnym problemem,otóż w zeszłym tygodniu zamówiłem w sklepie internetowym towar,dokładnie komputer z monitorem,2 dni temu odebrałem od kuriera paczkę adresowaną na moje nazwisko której zawartość sprawdziłem niestety dopiero po zapłaceniu,okazało się że przysłali mi komputer bez monitora w dodatku inny niz zamawiałem,faktura jest wystawiona na inna osobę,która jak wynika z tej faktury dokonała już wcześniej wpłaty przelewem ok 3 tyś,ja za nieswoje zamówienie zapłaciłem kurierowi ok 4,pytanie czy w takiej sytuacji moge domagac się wymianu towaru lub zwrotu pieniędzy??

Dziękuję bardzo za odp. problem w tym że chcą abym najpierw zwrócił paczkę,zamówili kuriera który ma ją ode mnie odebrać i dopiero po weryfikacji towaru przekazac dalsze informacje,jako osoba poszkodowana chcę zaproponować im formę wymiany towarów,jakiej odp. mogę się spdziewać? :)

Zrób zdjęcia. Spisz numery seryjne. Zrób zdjęcie faktury (specyfikacja sprzętu i numer). Sklep zapewne wysłał Twój sprzęt innemu odbiorcy. Być może temu z faktury. Ty powinieneś otrzymać właściwe zamówienie. Co zrobi sklep z drugim klientem?. Nie wiem.

Brałem to pod uwagę,nawet znalazłem na fb tego odbiorce,niestety nie odpisuje,zrobiłem zdjęcie faktury i zrealizowanego zamówienia na ich stronie,paczki kurierowi nie przekazałem,poprosiłem ich aby ustalili przed tym gdzie znajduje sie mój towar i zapewnili mnie że dostane nowy w stanie nienaruszonym,dodatkowo poprosiłem o potwierdzenie wpłynięcia kwoty 3978,01 zł którą zapłaciłem kurierowi za mój zamawiany towar którego nie otrzymałem

Powrót