2
21siwex
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Witam. Zakupiłem paletę artykułów AGD klasy A i B czyli produkty nowe lub powystawowe bez gwarancji producenta i możliwe braki oryginalnych opakowań. W rozmowie ze sprzedawcą zapewniał mnie że prowadzi własny serwis i jak coś będzie nie tak udziela gwarancji 3 miesięcznej na towar. Otrzymałem przesyłkę od kuriera po rozłożeniu palety okazało się że połowa towaru nie działa a druga połowa ma albo braki albo jest używana (np. w czajnikach elektrycznych ogromny kamień na grzałkach, drukarki bez osprzętu, odkurzacz bez kółka i w sierścią w filtrach itd.) Sprzedający twierdzi że zawiniła firma kurierska którą towar wysłał i mam od nich ubiegać się odszkodowania gdyż przesyłkę ubezpieczył na 10000zł. Dodam że zakupiłem towar oferowany w ogłoszeniu https://www.olx.pl/oferta/palety-z-agd-ostatnie-sztuki-ab-CID619-IDhS8DJ.html a otrzymałem towar który został mi zaoferowany w późniejszym czasie na email. Ofertę nowego towaru otrzymałem na email 3h po tym jak kurier odebrał towar z ww ogłoszenia. Co mogę zrobić żeby zwrócić towar lub wymienić na wolny od wad. Z góry dziękuję za pomoc.