N
nowy121212
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 24
Proszę o pomoc. Zgłosiłam reklamację z tyt. rękojmi dnia 15.08.2025r laptop plus ładowarka. Wypisałam 4 punkty: 1. Podrabiana ładowarka, podczas użytkowania zauważyłam, ze ładowarka jest zmodyfikowana o adapter oraz dodatkowy plastikowy element zatrzymujący "amerykańskie" wtyki. To nie jest standardowe rozwiązanie producenta HP, podczas wyjmowania z gniazda strzeliło a ten adapter się odkleił, po czym poznałam, że w ogóle tam jest. 2. Przegrzewanie laptopa oraz ładowarki, nie wiem czy problem z ładowarką czy sprzętem. 3. Wersja amerykańska,spolszczona ładowarka jednoznacznie o tym stwierdza, brak sterowników na polskim rynku, to info od serwisu hp, bo dzwoniłam zapytać. 4. Nienaprawiona usterka z poprzedniej reklamacji: monitor miga co jakiś czas (nie znaleźiono usterki poprzednia, a ekran nadal miga). Dnia 29.08.2025r odpowiedź: nie uznana reklamacja i odnieśli się do samej ładowarki,że jest ona elementem eksploatacyjnymi nie odpowiadają za te usterki związane z eksploatacji, oraz, że zgodnie z ich regulaminem wszystkie są fabrycznie nowe oraz legalnie wprowadzone na polski rynek. Co teraz mam zrobić? Nie odnieśli się w ogóle do pozostałych punktów. Czy to zgodne z prawem? Zapewne za chwilę odeślą sprzęt, ja się nie zgadzam z tą odpowiedzią. Proszę o podpowiedź jakie kroki należy podjąc?