K
Kaska TDC
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
W innej sytuacji (kradziez pieniedzy z kasy firmy) dowiedzialam sie , ze w razie np kradziezy w firmie osoba odpowiedzialna (prezes) ma 30 dni na reakcje tzn zgloszenie faktu na Policji. Teraz mam klientow z jeszcze bardziej skomplikowana sytuacja... 01.07 mieli powazne podejrzenia co do sposobu prowadzenia firmy przez prokurenta. 2.07 wzielismy wyciagi z banku z ktorych jasno wynika ,ze byly robione "dziwne" przelewy.
Na 28.07 jestesmy umowieni z prokurentem ( ktory nie wpuszcza do biura , unika spotkania) . Jezeli nie odjdziemy do porozumienia 29.07 idziemy na policje....mam pytanie : jak liczone sa te 30 dni? z dniem kiedy dowiadujemy sie o fakcie? Wlacznie czy od dnia pozniej? Dni robocze czy miesiac kalendarzowy?
Na 28.07 jestesmy umowieni z prokurentem ( ktory nie wpuszcza do biura , unika spotkania) . Jezeli nie odjdziemy do porozumienia 29.07 idziemy na policje....mam pytanie : jak liczone sa te 30 dni? z dniem kiedy dowiadujemy sie o fakcie? Wlacznie czy od dnia pozniej? Dni robocze czy miesiac kalendarzowy?