Niezłożone zeznanie podatkowe

• Autor wątku Autor wątku kropm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kropm

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Witam,
W 2007 roku pracowaliśmy w Holandii z dziewczyną. Rozliczyliśmy się z podatku i otrzymaliśmy zwrot. Więcej nie składaliśmy żadnych zeznań podatkowych w Holandii. Do domu dziewczyny co roku przychodzi list ze skarbówki holenderskiej, a do mnie nie.
I teraz pytanie: Gdy byśmy chcieli wyjechać znów do Holandii to czy musieli byśmy zapłacić karę ?
Pozdrawiam

To zależy jakie pismo aktualnie urząd przesyła, czy to są pisma ogólno informacyjne, czy proszą o obowiązkowe rozliczenie podatku.
Jeżeli ktoś otrzymuje takie pismo i NIE PRACUJE w Holandii, MUSI się rozliczyć. Jest to tzw. rozliczenie zerowe.
Prześlij pisma do wglądu aby sprawdzić o czym urząd informuje.

Dzięki, za odpowiedź
Kontaktowałem się z radcą prawnym i w tych pismach jest informacja, że wszystkie informacje odnośnie moich rozliczeń itd. są wysyłane elektronicznie do mojego księgowego. W tym wypadku do firmy, która mnie rozliczała w 2008 roku. Od tamtej pory nic nie dostałem o tej firmy.

Po co kontaktować się z radcą prawnym! Co ma radca prawny do holenderskiego urzędu podatkowego?
Albo otrzymałeś pismo z urzędu podatkowego o obowiązkowym rozliczeniu się albo nie.
Nie otrzymałeś pisma z HOLENDERSKIEGO URZĘDU PODATKOWEGO = nie rozliczasz się.
Żadna kancelaria nie wyśle zeznania podatkowego jeżeli nie przedstawisz jarografu czyli karty podatkowej holenderskiej lub złożysz oświadczenie iż w danym roku NIE pracowałeś w Holandii, wówczas księgowy może wysłać zeznanie do urzędu.

Powrót