Niezrozumiała treść wezwania do uzupełnienie braków formalnych pozwu

• Autor wątku Autor wątku kochas98
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kochas98

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam, mam problem z wezwania do uzupełnienie braków formalnych pozwu. Założyłem sprawę w sądzie odnośnie braku spłaty z pewnego popularnego serwisu z pożyczkami społecznościowymi. Przyszło pismo z sądu, gdzie oczekują ode mnie:
-wykazanie umocowania występującego w sprawie pełnomocnika do działania w imieniu powoda,
-przedłożenia odpisu opłaconego pełnomocnictwa.

Sprawę założyłem elektronicznie.

Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć na "chłopski rozum" czego ode mnie oczekują? Niestety nie mam kogo zapytać.
Z góry dziękuję za pomoc

Musisz wysłać pełnomocnictwo i dowód wpłaty opłaty za pełnomocnictwo we właściwym urzędzie miasta/gminy (17 zł)

Rozumiem, ale czy to wszystko jest konieczne? Po co mi ten pełnomocnik w takiej sprawie? Kogo najlepiej wyznaczyć jako pełnomocnika? Nie opłaca mi się brać adwokata ani radcy prawnego, gdyż kwota w sprawie nie jest za wysoka.

W sprawie jesteś powodem i reprezentujesz sam siebie?

kochas98 napisał:
Witam, mam problem z wezwania do uzupełnienie braków formalnych pozwu. Założyłem sprawę w sądzie odnośnie braku spłaty z pewnego popularnego serwisu z pożyczkami społecznościowymi. Przyszło pismo z sądu, gdzie oczekują ode mnie:
-wykazanie umocowania występującego w sprawie pełnomocnika do działania w imieniu powoda,
-przedłożenia odpisu opłaconego pełnomocnictwa.
jeżeli sam siebie reprezentujesz i nie jesteś radcą prawnym czy adwokatem a jesteś tylko osobą fizyczną to piszesz do sądu, że nie reprezentuję Ciebie żaden pełnomocnik zawodowy a działasz w swoim imieniu bez zawodowego pełnomocnika,

Powrót