Norwegia - prawo

• Autor wątku Autor wątku denisxduch
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

denisxduch

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Potrzebuje pomocy co robic. Mam znajomego który z niewyjasnionych okolicznosc został zatrzymany i cofniety az przy granice szwedzką w Norwegii. Dzwonił tlumacz do jego dziewczyny nie chcial powiedziec gdzie chłopaka zatrzymali powiedzieli tylko ze za 4 tyg on sam bedzie mogl wykonac telefoni coś o adwokacie.
Jak go znalezc? Jak mu cokolwiek wyslac papierosy cokolwiek, albo wysokosc kaucji/
Dzwonic do ambasady Polskiej w Oslo? Czy po tych 4 tyg go cofnął tu do Polskii?

Co robic?

Ostatnia edycja:
Potrzebuje pomocy. Mam znajomego który z niewyjasnionych okolicznosc został zatrzymany i cofniety az przy granice szwedzką w Norwegii. Dzwonił tlumacz do jego dziewczyny, nie chcial powiedziec gdzie chłopaka zatrzymali. Powiedzieli tylko ze za 4 tyg on sam bedzie mogl wykonac telefon, ma zakaz kontatowania się z osobami bliskimi. Abasada Polska w Oslo dokładne konsul Polski powiedzial mi ze sprawa juz sie odbyla i zeby kontaktowala się z jego adwokatem.A telefon dostala tylko od tlumacza, lecz on nie odbiera
Jak go znalezc? Jak mu cokolwiek wyslac np papierosy? Czy jest mozliwosc wplacenia kaucji? Jest możliwość deportacji?

poprawka

minelo juz troche czasu jak ta sprawa sie zakonczyla?? jestem w podobnej sytacji prosze o porade

Powrót