Nota obiążeniowa

• Autor wątku Autor wątku Gantz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gantz

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Dzień dobry.
19.08 wracając z delegacji zagranicznej auto służbowe odmówiło dalszej jazdy. :) Korzystając z ubezpieczenia dostarczono mi auto zastępcze z wypożyczalni Onerent. Nie powiem po prawie całym dniu w pracy, 6h jazdy, 2h czekania i kolejnych 2h które trzeba było przejechać do domu niezbyt zwracałem uwagę co mają w swoich dokumentach wydania pojazdu. Przy oddaniu auta 2 dni później, niezbyt miły pan ze wschodu zaczął dopisywać jakieś nowe uszkodzenia - wgniecenie i otarcie na przednim zderzaku. Według dokumentów wydania pojazdu było tam tylko otarcie wcześniej. Nie zgodziłem się z tym, poinformował mnie, że muszę podpisać dokumenty zwrotu, oni to zweryfikują i będą kontaktować się, bo na zdjęciach robionych tymi ich tabletami niestety nic nie widać(: Kontakt nigdy nie nastąpił, dzisiaj jedynie otrzymałem od nich emaila z notą obciążeniową na 1626 zł z płatnością do 07.02 za uszkodzenia. Auto według umowy miało OC, AC, NNW. Co z tym konkretnie mogę zrobić, jeśli jest ktoś w stanie pomóc.. Na dokumentach odbioru i zwrotu jest wpisane błędne nazwisko jak się okazuje.

Pytanie co podpisałeś ? Przeczytałeś co podpisujesz ??

Bo wygląda na to że zapłacił Pan czesne na uniwersytecie życia,
jak ktoś mówi że musisz podpisać to dokładnie czytasz co podpisujesz im bardziej ponagla tym bardziej dokładnie.

Powrót