K
Kostek1989
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 17
Witam, chciałem zadać parę pytań dotyczącej mojej sprawy. W grudniu 2014r. w Belgii zmarł mój wujek...teraz na początku maja zmarła moja ciocia. Byli oni dosyć majętni a do tego wujek był kolekcjonerem wojennym (mundury, broń, jeep Willys MB) do tego miał prywatny samochód i dom, nie mieli dzieci . Jeszcze przed śmiercią mojej cioci wujek oddał ją do domu opieki ponieważ sam nie dał rady się nią opiekować. Nie wiem dlaczego nie poszedł z nią tak jak nam zawsze powtarzali, że pójdą razem jak nie będą dawać rady. Kiedy wujek zmarł dom został bez opieki ponieważ ciocia była w domu starców i nie była zdolna już do powrotu do swojego miejsca zamieszkania. Niedawno dowiedzieliśmy się, że jeszcze przed śmiercią cioci wszystko zostało sprzedane (dom, samochody, cała kolekcja została sfotografowana i sprzedana) nie mam pojęcia kto to zarządził, kto był kupcem i gdzie są pieniądze ale to nie moja sprawa. Wczoraj napisał mi krewny z Francji, że przy załatwianiu spraw związanych z pogrzebem kontaktował się z nimi belgijski notariusz, który chce od nas akty urodzenia, żeby potwierdzić pokrewieństwo z ciocią bo bez tego nie może udzielić nam żadnych informacji. Czy ktoś wie o co tu może chodzić? Z góry dziękuję za odpowiedź