Notka z policji dla ubezpieczyciela

• Autor wątku Autor wątku taka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

taka

Użytkownik
Odpowiedzi
85
Witam, ciekawi mnie jak to jest.. Miałam stluczke nie z mojej winy. Była wezwana policja która stwierdziła winę drugiej strony. Od policji dostałam tylko nr polisy sprawcy na skrawku papieru. Zaraz po zdarzeniu zgłaszałam online szkodę, system wylicza mi kwotę odszkodowania ale jej nie zaakceptowałam bo chce by auto zrobiono w serwisie. Po zgłoszeniu online ubezpieczyciel zaraz był gotowy wypłacić pieniądze bez czekania na notkę z policji. A gdy zaczęłam sprawę załatwiać przez serwis jest długie oczekiwanie na notkę z policji. Kolizja miała miejsce ponad dwa miesiące temu a auto nie zrobione. Jak długo można czekać na taką notkę, czy policja ma na to jakiś czas??

Nie ma takiej możliwości by Policja nie przesłała notatki z kolizji przez dwa miesiące.

W takim razie jaki czas ma na to policja?? Wczoraj dzwoniłam do ub notki nie ma czekają.

Tak też chciałam. Trzeba złożyć wniosek, wnieść opłatę i czekać 😂.

Opłatę wnosi się za zaświadczenie. A Ty nie chcesz zaświadczenia tylko notakę, to różnica.

No mąż był na policji i tak go poinformowali.. Tak czy siak muszę złożyć wniosek i czekac więc to bez sensu skoro ubezpieczyciel wystąpił o nie już dawno i jeszcze norki nie ma ja też poczekam. Żyjemy w chorym kraju..

Regand napisał:
Ubezpieczyciel tylko tak twierdzi, ze to zrobil.

Dokładnie. Miałem kiedyś stycznosć z ubezpieczycielami. Zazwyczaj mają niezły burdel z tymi zapytaniami o notatki, wysyłają po kilka razy to samo, czasami wysyłają monity o już uzyskane notatki, innym razem te ich wnioski są błędne, pojawiają się literówki itp.
Od strony praktycznej wygenerowanie notatki przez policjanta czy pracownika policji polega na wstukaniu tablic w system, odszukaniu właściwej kolizji, kliknięciu "notatka służbowa" i wydrukowaniu. Co zajmuje minutę.

gringo9 napisał:
Dokładnie. Miałem kiedyś stycznosć z ubezpieczycielami. Zazwyczaj mają niezły burdel z tymi zapytaniami o notatki, wysyłają po kilka razy to samo, czasami wysyłają monity o już uzyskane notatki, innym razem te ich wnioski są błędne, pojawiają się literówki itp.
Od strony praktycznej wygenerowanie notatki przez policjanta czy pracownika policji polega na wstukaniu tablic w system, odszukaniu właściwej kolizji, kliknięciu "notatka służbowa" i wydrukowaniu. Co zajmuje minutę.

No i tak dokładnie jest.. Dziś mąż dzwonił ponownie do ub dostał info ze notki nie ma, już trzeci raz wysłali o notkę, po czym zadzwonił osobiście na policję i uzyskał informacje ze notka do ubezpieczalni została wysłana 27.06, więc jutro ponownie tel do ubezpieczalni bo infolinia w okresie wakacyjnym czynna tylko do 13

Powrót