Nowe auto uszkodzenie drzwi z OC sprawcy

• Autor wątku Autor wątku cyglar20
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cyglar20

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, mam pytanie posiadam nowe auto (1,5 miesięczne ). na myjni cos odleciało z pistoletu i uszkodziło drzwi. właściciele przyznali się do błędu naprawa ma być wykonana z OC tej myjni. Pytanie zasadnicze dlaczego mam się godzić na naprawę w ASO (ASO twierdzi ze nie podlegają wymianie tylko malowaniu ) i mam mieć już po 1.5 miesiąca czasu malowane drzwi - szkody nie da się spolerować. Jak doprowadzić do tego aby były wymienione drzwi na nowe ? Podobno wymiana na nowe podlega dopiero wtedy kiedy będą pogniecione. Jak wygląda sprawa gdybym chciał użyć swojego AC ?

Bo taka jest technologia naprawy... Nowe drzwi też będą malowane. Nawet jeżeli będzie to naprawa z Twojego AC, to myślisz, że ubezpieczyciel od razu wypłaci pieniądze na nowe drzwi, podczas gdy poprzednie nadają się do naprawy?

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Po prostu zastanawiam się dlaczego mam mieć już na jednym elemencie następna warstwę lakieru co wyjdzie na aparaturze pomiarowej gdyż auto jest nowe i szkoda jest nie z mojej winy

Widziałem na forum że ktoś walczył 15 letnim samochodem o drzwi ze stanu 130 mikronów a tutaj jest 1.5 miesięczne auto

Walczył ale na pewno z miernym skutkiem. Zrób zdjęcia uszkodzeń żeby w razie czego nowy właściciel wiedział co się z autem dzieło. I cieszyć się że będzie tylko powtórne lakierowanie. Wiara w ASO może czasami mocno zdziwić. Drzwi montowane fabrycznie najbardziej są ok. Natomiast plastiki demontowane i zakładane na nowe drzwi plus montaż tych drzwi potrafi mocno zaskoczyć. Na minus oczywiście. Nawet nie wprawne oko dostrzeże że coś tam było grzebane. Nic poza lakierowaniem nie ugrasz.

Powrót