nowelizacja prawa telekomunikacyjnego z 06.07.09

• Autor wątku Autor wątku lksmichael
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lksmichael

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam;-)
Mam pytanie dotyczącze tej nowelizacji gdyż nigdzie nie mogę się dokładnie dowiedzieć jak to działa, dokładnie interesuje mnie czy można przenieść numer abonencki play do orange w trakcie trwania umowy, czy dotyczy to tylko abonentów którym kończy się umowa. I jeszcze jedna ważna kwestia, podobnież ta operacja jest darmowa, jednak już tyle różnych rzeczy słyszałem że sam nie wiem o co dokładnie chodzi...:-( Proszę o pomoc i z góry dziekuje za odpowiedź:-)
Pozdrawiam Michał

Przenoszenie jest bezpłatne zarówno dla abonentów jak i dla użytkowników końcowych usług pre-paid (czyli na kartę) Możesz przenieść w dowolnym momencie trwania umowy i nie zapłacisz za to. Musisz jednak pamiętać, że w związku z przeniesieniem numeru musisz rozwiązać umowę ze starym operatorem. W takim przypadku będziesz zobowiązany do zwrotu przydzielonej ulgi proporcjonalnie do czasu jaki Ci pozostał do rozwiązania umowy. (np podpisywałeś umowę w promocji i otrzymałeś zniżkę 10 zł miesięcznie względem zwykłego abonamentu - to musisz zwrócić 10 zł pomnożone przez ilość miesięcy pozostałych do zakończenia umowy) + operator może od Ciebie zapłaty opłaty abonamentowej max. za 1 okres rozliczeniowy.

pozdrawiam

Powrót