F
frolick
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Dzień dobry.
Sezon w pełni, więc postanowiłem nabyć pierwsze moto 125 - miał być niedrogi, ale nowy, żeby się nie psuł.
Zamówiony przez internet, przyszedł kurierem.
Pierwsza wrażenia ? Super, bomba... potem było tylko gorzej.
Zepsuł się licznik, potem licznik czasami mrugał, nóżka przestała być wykrywana, aż ostatecznie... zgasł.
Oczywiście zrobiony przegląd po 300 km zgodnie z instrukcją.
Kupiony miesiąc temu, ma ledwo 950 km.
Towar dalej na gwarancji, ale nie chce mi się bawić w naprawianie, do najbliższego warsztatu 30 km...
Jestem nim zmęczony i uważam, że nie jest to towar za który zapłaciłem.
Czy istnieje możliwość zwrotu pojazdu z jakiegokolwiek tytułu ? Rękojmia ? Gwarancja ? Cokolwiek ?
Nie interesuje mnie zwrot 100% kwoty, ale nie ukrywam, że chciałbym odzyskać pieniądze i przeznaczyć na coś bardziej trwałego.
Dziękuje bardzo za podpowiedzi.
Sezon w pełni, więc postanowiłem nabyć pierwsze moto 125 - miał być niedrogi, ale nowy, żeby się nie psuł.
Zamówiony przez internet, przyszedł kurierem.
Pierwsza wrażenia ? Super, bomba... potem było tylko gorzej.
Zepsuł się licznik, potem licznik czasami mrugał, nóżka przestała być wykrywana, aż ostatecznie... zgasł.
Oczywiście zrobiony przegląd po 300 km zgodnie z instrukcją.
Kupiony miesiąc temu, ma ledwo 950 km.
Towar dalej na gwarancji, ale nie chce mi się bawić w naprawianie, do najbliższego warsztatu 30 km...
Jestem nim zmęczony i uważam, że nie jest to towar za który zapłaciłem.
Czy istnieje możliwość zwrotu pojazdu z jakiegokolwiek tytułu ? Rękojmia ? Gwarancja ? Cokolwiek ?
Nie interesuje mnie zwrot 100% kwoty, ale nie ukrywam, że chciałbym odzyskać pieniądze i przeznaczyć na coś bardziej trwałego.
Dziękuje bardzo za podpowiedzi.