Nowy paszport przez Konsulat

• Autor wątku Autor wątku Altenpflegerin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Altenpflegerin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Halo,
znalazlam przez przypadek to forum i mam pytanie, na wiosne 2013 konczy mi sie waznosc polskiego paszportu, przy wyrobieniu skladalam przed 10 ciu laty akt slubu umiejscowiony w polsce a takze odpis aktu urodzenia, czy ktos z was wie czy musze ponownie skladac te dokumenty, czy zostalo to poprzednim razem w konsulacie zarejestrowane? Na stronie internetowej konsulatu w Kolonii nie moge niczego znalezc tam znajduje tylo informacje przy pierwszym zlozeniu wniosku, z gory dziekuje za odpowiedz

Altenpflegerin

zadzwon do nich, to ci powiedza, z reguly nie, wystarczy stary paszport i to wszystko

Dziekuje za tak szybko reakcje,
ale z tym dzwonieniem to jest tak srednio, ostatnim razen tydzien czasu kosztowalo mnie dodzwonienie, a na maile w ogole nie reagowali, ale moze w ciagu tych 10 ciu lat zmienilo sie cos na lepsze:D

Altenpflegerin

Ja jak ostatnim razem wyrabialem nowy paszport, musialem pokazac tylko stary i chyba zaswiadczenie o zameldowaniu tu w NIemczech, to wszystko

to byloby super ta cala procedura z podwojna jazda juz mnie zachwyca, wyslalam dzisiaj maila moze cos z tego bedzie, jeszcze raz dzieki, jak bede cos dokladniejszego wiedziala to sie zamelduje

Altenpflegerin

mi sie cos zdaje, ze teraz trzeba rezerwowac jakos termin online, sprawdz na ich stronie

tak bez online terminu nie masz szans, ale ta godzina to hit to znaczy wedlug konsulatu ze jak masz na przyklad 9 rano to znaczy ze nie wczesniej niz o 9tej ale moze byc pozniej...:brawo:
Altenpflegerin

Powrót