o,2 g marihuanay art 62 i 59?? pomocy

• Autor wątku Autor wątku paniczq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paniczq

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
dostałem pismo z sądu
a mianowicie 4 karktki.
1 kartka to wezwanie do sądu na rozprawe w charakterze oskarżonego
nastepne 3 karktki to Akt. oskarżenia przeciwko mnie o przest. z art.62 ust. 3 o przeciw działaniu narkomani. Posiadałem 0,2 g marichuany .Poniżej jest napisane :

"Na zasadzie art.24 1 kpk, art. 31 1 i art. 469 kpk sprawa podlega rozpoznaniu przez Sąd ... w postepowaniu uproszczonym.

jednocześnie wnoszę o wydanie na zasadzie art. 335 1 kpk wyroku skazujacego bez przeprowadzania rozprawy i orzeczenia wzgledem oskarżonego kary grzywny w wysokości 50 stawek dziennych po 10zł każda oraz orzeczenia przepadku dowodów rzeczowych w postaci zabezpieczonych środków oburzających."

potem jest opisana cała sprawa ,że mnie złapano i ,że przyznałem sie do popełnionego czynu

po czym jest dopis:

"(k. 35) Na mocy postanowienia z dnia 31 października 2008 roku wyłaczono do odrębnego postepowania materiały odnośnie udzielenia w nieustalonym dniu 2008 roku w Chojnicach w celu osiagnięcia korzyści majątkowych,środków oburzających w postaci marihuany w nieustalonej ilości tj. o przest. z art. 59 ust.1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o przeciw działaniu narkomani
(k.34) Julia Malina nie była dotychczas karany sądownie. Assesro .... .... "

nie rozumiem teko punktu k.35 dlaczego oskarża sie mnie o dilerke??
Czy powinnienem zatrudnić adwokata na ta rozprawe?/
Proszę o pomoc. Dziekuje

Tzn. że toczy się przeciwko Tobie odrębne postępowanie o czyn z Art. 59 ust. 1 ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii. A dlaczego...?....Pewnie w postępowaniu które się toczyło któryś ze świadków zeznał, że żeś mu sprzedał marihuanę.

Mogę się dowiedzieć kto zeznał ,że kupił ode mnie??

Żeby się dowiedzieć kto zeznał, że kupił od Ciebie musisz zapoznac się z aktami sprawy.

Legis napisał:
Tzn. że toczy się przeciwko Tobie odrębne postępowanie o czyn z Art. 59 ust. 1 ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii. A dlaczego...?....Pewnie w postępowaniu które się toczyło któryś ze świadków zeznał, że żeś mu sprzedał marihuanę.

A na podstawie czego sądzisz że toczy sie kolejne postępowanie przeciwko założycielowi tematu?? Gdyby tak było to we wskazanym pukcie zawarto by informację że wyłączono materiały przeciwko komuś.

Co do samego tematu, to najwyrażniej Prokuratura w Chojnicach cierpi na jakąś dziwną przypadłość wyłączania materiałów dot. handlu narkotykami przez nieustalone osoby. Prywatnie uważam to za bzdurę.

Paniczq - niech zgadnę - podczas przesluchania zeznałeś, że marihuanę kupiłeś od jakiegoś przypadkowego dilera którego nie znasz, ew. podałeś jakąś zmyśloną postać. I właśnie wobec tej postaci prowadzone ma być śledztwo...

Faktycznie Magnatex niedokładnie przeczytałem. ;)

MAgnatex tak susz zakupiłem od przypadkowego dilera poznanego na festiwalu .
Czyli nie będzie prowadzone odzielne postepowanieo przest. z art. 59 ust.1 ??

Szczególne podziekowania dla Magnatex !!

Dodam ,że podałem osobę z Wrocławia ,więc dlaczego jest napisane w Chojnicach??

paniczq napisał:
MAgnatex tak susz zakupiłem od przypadkowego dilera poznanego na festiwalu .
Można było wymyslec jakąś lepszą bajkę... Ta jest strasznie ograna...
Czyli nie będzie prowadzone odzielne postepowanieo przest. z art. 59 ust.1 ??

Postępowanie będzie, ale Ty w tej sprawie będziesz miał status świadka. A sprawa najprawdopodobniej zakończy się umorzeniem.

magnatex ,dziekuje bardzo już się bałem ,że pójde siedzieć za dilerke :)

Powrót