O czym związanym ze zdrowiem może publicznie mówić/pisać nielekarz?

• Autor wątku Autor wątku michbaster
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michbaster

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Cześć! Tak się pięknie złożyło, że dzięki kilkuletniej pracy i nauce udało mi się zrzucić 60kg sadła, wyjść z nadciśnienia i unormować wszystkie możliwe wyniki badań. Przy tym wkręciłem się w sport, zbudowałem mięśnie, wydolność. Sporo osób zwraca się do mnie z pytaniami, jak to robiłem i skąd się uczyłem, ale moje źródła są anglojęzyczne i wielu nie potrafi z nich skorzystać. Ja czerpię wiedzę od naukowców i lekarzy np. Ze Stanforda, tyle że w przeciwieństwie do znajomych, angielski znam biegle.

I teraz do meritum: postanowiłem opisać swoje doświadczenia, ale też wejść głęboko w temat za pośrednictwem bloga, youtube i szerzyć tego typu wiedzę w oparciu o najnowsze odkrycia nauki. Pytanie tylko, jak prawo określa limity tego typu działalności? Czy tak jak widzę w USA, wystarczy dopisek, że treść nie stanowi porady lekarskiej i nie zastępuje wizyty u lekarza? Domyślam się, że własne doświadczenia mogę opisać, natomiast ciekawi mnie też kwestia przeglądów badań z PubMedu i po prostu porad, które sprawdzam na sobie i puszczam dalej po tym, jak zobaczę ich sens w najnowszych badaniach.

Z góry dzięki:)

Powrót