O której wypuszcza z aresztu śledczego?

• Autor wątku Autor wątku Pajkaaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pajkaaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Zatrzymano mojego narzeczonego na odbycie 4 dniowej kary w areszcie śledczym za nie odrobinie prac społecznych. Było to ok. Godz 14. Moje pytanie brzmi o której godzinie narzeczony zostanie wypuszczony na wolność? Wtedy gdy mina pełne 4 doby czyli o 14 czy mają jakieś konkretne godziny? Niestety nie mamy ślubu i nikt nie udzieli mi informacji

Ostatnia edycja:
Pajkaaa napisał:
Niestety nie mamy ślubu i nikt nie udzieli mi informacji

Nawet gdybyście mieli ślub to dlaczego ktokolwiek miałby udzielić informacji? Wyjdzie, zadzwoni, wtedy będziesz mogła "biedactwo" odebrać.

Tak się składa że do tego "biedactwa" mam 100km drogi a został zatrzymany bez kurtki. Więc jeśli nie masz nic konkretnego do powiedzenia to nie wypowiadaj się w ogóle 😉

Odpowiedz na pytanie dlaczego żonie miałaby być udzielona informacja o którą pytasz?
Bez kurtki ... Zapewne miał wyznaczony termin stawienia się do odbycia zastępczej kary. Nie wiedział że ma wyznaczony termin? Mógł się zainteresować swoją sytuacją prawną.
A teraz wyjdzie i sobie kurtkę kupi. Albo dostanie gustowną, postpenitencjarną. Da sobie radę - jeśli jest ogarnięty.
A wyjdzie przed końcem 4 doby.

Gdyby tak było to napewno by ta kurtkę posiadał. Nie było żadnego wezwania ani terminu. Wspaniały Pan policjant zadzwonił i poprosił o wstawienie się na komendę (nie podał powodu) po czym poprostu zawinal go na dołek a następnie do aresztu. Dla mnie też jest to dziwna sytuacja ale napewno zajmiemy się jej wyjaśnieniem.

Pajkaaa napisał:
Gdyby tak było to napewno by ta kurtkę posiadał. Nie było żadnego wezwania ani terminu. Wspaniały Pan policjant zadzwonił i poprosił o wstawienie się na komendę .

I Twój narzeczony poszedł na komendę bez kurtki? Nie nosi zimą żadnego okrycia wierzchniego? Skąd wiesz, że nie było żadnego wezwania ani terminu? Sprawdziłaś w aktach sprawy? I sprawdź proszę sobie w słowniku co znaczy "wstawić się".

Nie jest wazne czy ma kurtke czy na boso wazne zeby q miare sprawnie znalazł sie tam gdzie ma byc czyli w ZK.

Powrót