S
sunrise195
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 61
Uszkodziłem delikatnie pracodawcy samochod który posiada oc i ac, żadna policja itd nie była wzywana, uszkodzenie to przedni zderzak/atrapa w ciężarówce. Pracodawca zwolnił mnie po ponad miesiącu za porozumieniem stron( bo chciał mnie przenieść na gorszą pracę ale sie nie zgodziłem choc bym musiał bo w umowie mam wpisane kierowca caly kraj) . Nie wypłacił mi zaległego urlopu za rok 2023, 2024 oraz pare dni z 2025roku oraz ostatnia wypłatę zmniejszył mi na najniższa krajowa ( bo na konto przelewał prawie 2 razy więcej, nic pod stołem). Powiedzial ze to za auto choc w przelewie nie ma nic , żadnego kwitka z obciążeniem nie podpisywałem itd, a za urlopy jak chce to powiedzial ze do sądu pracy mam sie zgłosić. Co zrobić w takiej sytuacji ? Zgłosić go do PIP? I czy po otrzymaniu Świadectwa (ma wyslac poczta)moze dalej mnie obciążyć za auto?
Ps. Strzelam ze w Świadectwie będzie ze wykorzystałem pełen urlop choc to niezgodne z prawdą i nie ma żadnych moich podpisów odnośnie urlopów, nawet tych co byłem
Ps. Strzelam ze w Świadectwie będzie ze wykorzystałem pełen urlop choc to niezgodne z prawdą i nie ma żadnych moich podpisów odnośnie urlopów, nawet tych co byłem