Obiecane trzy Domeny za 2 Doładowania.

• Autor wątku Autor wątku hapczek9
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

hapczek9

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam. Od pewnej osoby miałem dostać 3 domeny do stron internetowych w serwisie az.pl za dwa doładowania do Sieci Play po 10zł.
Była to okazja , ponieważ To normalny koszt 30 złotych.
Dostał te doładowania i po 1 dniu dostałem pierwszą domene (była ona podpięta pod inny serwer , czyli wychodzi tak jakby już ją komuś sprzedał) , chwile później powiedział , że coś na to poradzi. Pare dni później dostał drugie doładowanie. Minęło około 3 tygodni a nie mogę się z nim skontaktować (po prostu mnie olewa... - non stop widzę , że zmienia statusy na GG i chodzi po różnych forach). Po zagrożeniu policją odpowiedział zdaniem , że się jej Nie Boi...

Czy Mogę to zgłosić na Policję??
Jaki paragraf temu podlega??
Dziękuje za Pomoc..

A skąd ta oferta? Jakaś strona z ogłoszeniami, Allegro?

Z Forum internetowego taka oferta była..

W takim razie moim skromnym zdaniem nie masz szans na odzyskanie pieniędzy.

Jeśli wszystko było załatwiane drogą elektroniczną i masz zapisane rozmowy z nim oraz dowód na przesłanie tych doładowań to pieniądze są do odzyskanie.
Na policje możesz/powinieneś zgłosić wyłudzenie:
Przepis prawny:
Art. 286. kk
§ 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Ciekawe jak będzie śpiewać kiedy mu prokurator na karku siądzie.

Powrót