Objazdowe kina -Czy lekcje

• Autor wątku Autor wątku Aneta 2015
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Aneta 2015

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam !
Moją udręką są kina zazwyczaj Orange.Przyjeżdzaja około 5,6 razy w ciągu roku szkolnego. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale za każdym razem dzieci w szkole zamiast mieć lekcje,chodzą do Domu Kulury na seans otrzywiście płatny. Dlaczego muszę się na to godzić?Czy derektor ma z tego jakieś korzyści?Dlaczego za każdym razem jest to w godzinach lekcyjnych czy jest to umowa pomiędzy kinem Orange a Panią dyrektor? Co mogę zrobić aby to się w końcu skończyło?Proszę o poradę .:help:

Nie musisz sie godzic na jakiekolwiek platne zajecia i nikt cie nie moze zmusic bys na nie dziecko wysylala.

Odpowiem Pani na pytanie dotyczące dyrektora szkoły - dyrektor nie ma z tego tytułu żadnych korzyści majątkowych. Akcja organizowana przez wspomniane kino to promowanie wśród młodych ludzi oglądania filmów ambitnych i w kinie. Potem szkoła może pochwalić się współpracą i ciekawymi zajęciami :)

Osobiście nie widzę w tym nic zdrożnego, o ile nauczyciele wyrobią się z materiałem.

Dlaczego w godzinach lekcji? Bo po lekcjach dzieci nie zostaną - proste. Zresztą wycieczki szkolne odbywają się także w trakcie lekcji.

I tak, jak powyżej napisano, dziecko nie musi uczestniczyć w płatnych zajęciach.

I wreszcie - dlaczego nie pójdzie Pani do dyrekcji szkoły i nie zapyta wprost?

Powrót