B
bartsp
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam. Mam następujący problem. Urząd miasta zwrócił się do kilku firm, w tym do mojej o przedstawienie oferty na pewne usługi. Po jej przedstawieniu i upływie pewnego okresu czasu nie dostałem informacji o tym czy wybrano moją ofertę czy też inną. Zero odezwy. Po moim telefonie okazało się że wygrała ta firma co zawsze. Wystosowałem więc pismo do urzedu miasta z prośbą o wyjaśnienie czemu mnie nie poinformowano o wyniku i na jakiej podstawie prowadzono owo postępowanie. W odpowiedzi uzuskałem i nformację iż urząd miasta nie ma obowiązku inormować którą firmę wybrano, i że było to "zapytanie ofertowe" a ze względu na wartość usług nie stosuje się prawa zamówień publiczych. Napisalem kolejne pismo z prośbą o podanie na podtawie jakich przespisów urząd miasta to "zapytanie ofertowe" przygotował. W odpowiedzi dostałem iż ze względu na wyczerpanie tematu nie bedą udzielanie mi dalsze odpowiedzi.
Pytanie moje jest takie.czy w taowej sytuacji urząd miasta może nie odpowiadać na moje pisma czy też ma taki obowiązek i na jakiej podstawie prawnej.
Nie barzo wiem jak rozwiązać tą sprawę, ale nie wchodząc w szczegóły istenieje podejrzenie że sprawa została załatwiona "pod stołem"
z góry dziękuje za pomoc.
Pytanie moje jest takie.czy w taowej sytuacji urząd miasta może nie odpowiadać na moje pisma czy też ma taki obowiązek i na jakiej podstawie prawnej.
Nie barzo wiem jak rozwiązać tą sprawę, ale nie wchodząc w szczegóły istenieje podejrzenie że sprawa została załatwiona "pod stołem"
z góry dziękuje za pomoc.