K
karola9874
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, w mojej szkole w związku ze świętem niepodległości planowana jest wieczornica. Z każdej klasy MUSI przyjść co najmniej kilka osób. Chętnych nie ma, więc mam pytanie. Czy zgodne z prawem by było zmuszenie kilku losowych osób do przyjścia na coś takiego po godzinach lekcyjnych? W przypadku nieobecności miały by te osoby ponieść konsekwencje( niewiadomo jakie). Mam też drugie pytanie czy jeśli nauczyciel pyta czy ktoś jest chętny do zrobienia plakatu, który miałby być wywieszony na korytarzu, a również nikt się nie zgłasza. To czy w takim przypadku nauczyciel może wybrać np. 3-4 osoby z klasy do zrobienia tego (znowu losowo wybrane) i może wstawić jedynkę za brak zrobienia?
Podsumowując mam takie pytania:
1.Czy można zmusić kilka osób z klasy do przyjścia na coś( w tym wypadku wieczornicę) po godzinach lekcyjnych? I karać tych którzy nie przyszli?
2.Czy nauczyciel może zadać pracę dodatkową kilku losowo wybranym uczniom?
3. Czy może jeśli ktoś zrobić tę pracę dodatkową nie postawić nic, a komuś kto nie zrobić 1?
Podsumowując mam takie pytania:
1.Czy można zmusić kilka osób z klasy do przyjścia na coś( w tym wypadku wieczornicę) po godzinach lekcyjnych? I karać tych którzy nie przyszli?
2.Czy nauczyciel może zadać pracę dodatkową kilku losowo wybranym uczniom?
3. Czy może jeśli ktoś zrobić tę pracę dodatkową nie postawić nic, a komuś kto nie zrobić 1?