Obraza przez internet

• Autor wątku Autor wątku voot
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

voot

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam, od pewnego czasu obraża mnie pewien koleś, pisze do mnie niecenzuralne słowa, obraża mnie i organizację którą reprezentuję, napisałem mu że zgłoszę to na policję. Komunikator przez który to pisze nie ma archiwum, mam jedynie screeny na których widać co pisał. Można coś takiego zgłosić? Jak policja potraktuje takie zgłoszenie i jak będzie wyglądał cały proces?
Bardzo proszę o odpowiedź.

Nie na policje tylko do prokuratury albo do sądu cywilnego. A na komunikatorze go zablokuj.

Nie jestem prawnikiem ale czy zwyzywanie kogoś "jeden na jednego", bez żadnych świadków podpada pod jakiekolwiek paragrafy?

Tak ... Art. 216. 1. KK - znieważenie (nie musi być publiczne, ma jedynie dotrzeć do danej osoby).

Pozdrawiam :cool:

Dziękuję za odpowiedź, mam jeszcze kilka pytań, jak zgłosić taką sprawę do prokuratury? Nigdy jeszcze nic nie zgłaszałem, jest jakieś ograniczenie wiekowe? Bo jeszcze nie mam 18 lat, będę miał w tym roku. Jak będzie wyglądała taka sprawa? Znalazłem w sieci email do prokuratury rejonowej w moim mieście, zapytać ich jak potraktują takie zgłoszenie, czy lepiej nie?

pj dzieci nic nie robić
poblokować na gadu gadu majle itd

Powrót