Obrażliwe smsy

• Autor wątku Autor wątku Bedrock
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bedrock

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich, mam taki problem od kilku dni jakies dzieciaki wysylaja do mnie obrażliwe i wulgarne smsy jak i rozmowy telefoniczne z tymi osobami nie sa kulturalne. Chcialbym wiedziec czy operator sieci (w moim przypadku plus) moze udostepnic mi dane osoby na ktora jest spisana umowa(ten numer to rownierz plus) i jakie moge podjac ewentualne kroki prawne zeby sie dowiedziec kim jest ten dowcipnis? z góry dzieki :)

A jesli zgłosze to na policje to moga mi ustalic wlasciciela tego numeru (jesli jest taka mozliwosc) czy sprawa idzie do sadu czy cos w tym stylu?? bo nie znam sie zupelnie na tych sprawach dlatego nie wiem co mam robić nie chce sie ciagac po sadach z jakimis gowniarzami?? moze mi ktos cos doradzić

Jeśli telefon na abo to wystąpią do operatora o dane właściciela. Jeśli na kartę to raczej nic nie zrobią...

Telefon 'na kartę' także można namierzyć. :)

[cytat="Janusz M."]Telefon 'na kartę' także można namierzyć. :)[/cytat]
Taaaa... już widzę jak nasza Policja pali się do namierzania. Do opa wystąpić z wnioskiem o udostępnienie danych abonenta to jeszcze nie problem, ale telefon namierzyć? Toż to zadanie dla spec-służb :D

Powrót