Obraźliwy film na YouTube

• Autor wątku Autor wątku Kiciek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kiciek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Gdzie zgłaszać coś takiego? Administracja nie odpowiada, film zawiera ewidentne nawoływanie do przemocy a nawet do zabójstw. Gdzie iśc, nie znam się na tym. Mam odwiedzić prokuratora? Będę musiał potem zeznawać? Film dotyczy kibiców-chuliganów, jeżeli będę musiał zeznawać jako zgłaszający sprawę a nawet pojawić się na procesie to w zasadzie mogę już szukać lokum na Alpha Centauri albo w galaktyce Andromedy - w przeciwnym razie zostanie mi najpewniej sprzedana kosa w plecy. Jestem zwykłym szarym człowiekiem, często siedzę na YouTube i widzę jak plenią się tam przemoc, rasizm... Ale chciałbym żeby walczyły z tym odpowiednie służby a nie anonimowi obywatele... Co mogę w tej sytuacji zrobić?? Czy zgłaszając film staję się stroną w sprawie?? Czy będę musiał udowadniać przed sądem, że film "obraża moje uczucia" lub coś w tym stylu? Naprawdę się nie znam a bojęsię, że zgłaszając sprawę napytam sobie niechcący biedy a nie chodzi mi o to żeby stać się celownikiem chuliganerii i recydywy. Po prostu chcę żeby ktoś się zajął bezkarnym szerzeniem przemocy w intrnecie.

Powrót