obywatelstwo niemieckie

• Autor wątku Autor wątku aneczka.koteczek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aneczka.koteczek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
Mam pytanie złozyłam wniosek o otrzymanie niemieckiego obywatelstwa ze strony ojca (biologicznego) ojciec takie obywatelstwo posiada ze strony swojego ojca obydwaj mieszkaja na terenie niemiec , u mnie sytuacja jest dosc skomplikowana gdyz w wieku dwoch lat moi biologiczni rodzice zostali pozbawieni praw rodzicielskich a ja adoptowana przez małzenstwo po ktorych dostałam nowe nazwisko . Moje pytanie brzmi czy mam szanse na otrzymanie takiego obywatelstwa i jak długo to bedzie trwac ? Za dpowiedzi bardzo dziekuje :)

no, ale ojciec jest biologiczny i mysle masz prawo po nim sie starac
jesli inni zalatwiaja sobie na pochodzenie po babciach :)

powodzenia

proponuje wykonac telefon do ktoregos z punktow konsularnych wlasciwych dla miejsca zamieszkania lub do ambasady i zadac te pytania, ale osobiscie watpie zeby odpowiedzieli dokladnie i wiazaco ile to bedzie trwac. przy okazji mzna zapytac jakie dokumenty sa potrzebne do zlozenia wniosku o obywatelstwo.
numery telefonow znajduja sie w przyklejonym temacie na forum.

ogulnie jest cieszko stale dostac..obywatelstwo jaki i meldunek staly.. slub albo nic..albo duzo forsy..

w niemiec sa reformy i reformy.. ma byc bluevisa i niewiem co...

staraj sie znalesc jakeigos fajnego niemca... z ktorym 3 lata mozesz wytrzymac.:mad:

po pierwsze popraw pisownie bo ilosc bledow jest "ogulnie cieszko" powalajaca
po drugie ... doczytaj do konca i nie wprowadzaj ludzi w blad... do wystapienia o obywatelstwo wystarczy byc malzonkiem obywatela niemieckiego przez 2 lata

Bardzo dziękuję za pomysły Dawidrza ale jestem już szczęśliwą mężatką i w najbliższym czasie nie planuje zmian a meldunek już mam w Berlinie teraz tylko czekam na decyzje z Berlina gdyż wszystkie dokumenty poszły właśnie tam z Kolonii Jak sie wszytko już wyjaśni opisze cała swoja drogę do otrzymania obywatelstwa niemieckiego może komuś sie to przyda Pozdrawiam:tuptup:

czy już dostałaś obywatelstwo i jak przeszłaś tą drogę???

Powrót