Obywatelstwo Prawie Pewne i Co Dalej

• Autor wątku Autor wątku bambolo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bambolo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam zastanawiam sie nad załatwianiem obywatelstwa niemieckiego , jestem po 1 stycznia 75 r urodzenie wiec przypuszczam ze bez problemu dostane je po matce , pytanie wiec takie czy wogóle opłaca mie sie załatwianie uff obywatelstwa ? czy będą z tego jakies korzysci poza visą do stanów ? .Pracuje w Pl w Polsko -Niemieckiej firmie zona nie pracuje , mamy 1 dziecko . W sumie jesli tylko bedzie to ze mam ten niemiecki paszport to chyba szkoda mojego czasu i urzedników w ambasadzie , ale jak by była jaka korzysc to moze warto poswiecic troche czasu na niemiecki paszport :) .Jak narazie nie planuje ani pracowac ,anie mieszkac w tym zachodnim kraju :) co Wy o tym mislicie ?

Pozdrawiam

Jesli zlozenie wniosku w konsulacie na stwierdzenie obywatelstwa i nastepnie zlozonie wniosku o wystawienie paszportu niemieckiego jest dla ciebie az takim ogromnym poswieceniem i strata czasu, bo moze rzeczywiscie daj sobie spokoj.

Mieszkajac i pracujac w Polsce nie bedziesz mial z tego paszportu zadnych wymiernych korzysci, poza ew. latwiejszym wjazdem bezwizowym do niektorych panstw jak np. USA

Ale jak mawiali starozytni Rzymianie: who knows what tomorrow brings, nigdy nie wiadomo, czy za 10 albo nawet 20 lat taki paszport sie nie przyda, wiec jak sie ma mozliwosc, to ja bym sobie wyrobil, niech lezy w szufladzie, ale to twoja decyzja

Powrót