OC skuter

• Autor wątku Autor wątku sebex99
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sebex99

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam :) ubezpieczyłem skuter w PZU przez telefon wszystkie dokumenty dostałem na E-mail :) I mam takie pytanie odnośnie tej karteczki którą trzeba mieć ze sobą podczas kontroli ( Potwierdzenie OC i Pzu ) Czy ja mam sobie ją wydrukować i to wszystko ? :)

Jeśli to jest potwierdzenie zawarcia ubezpieczenia OC, to tak.

No to jest taka mała karteczka. ☺ tam jest od kiedy do kiedy jest ważne OC, nr polisy,składka OC itp. Wydrukowałem ją ale nie ma na niej pieczątki i podpisu ubezpieczyciela tak jak miał poprzedni własciciel ☺

To zadzwoń na infolinię PZU i zapytaj czy to wystarczy do kontroli drogowej.

Tylko po co? Magia pieczątki i zamaszystego podpisu rodem z PRL się skończyła. Jak policjant będzie miał wątpliwości, sprawdzi to w systemie. Jak dalej będą zastrzeżenia to powiadomi UFG i oni to sprawdzą.

Polisa powinna być podpisana (tradycyjnie lub elektronicznie) i taka wydrukowana.

Ostatnia edycja:
Pablo_11 napisał:
Polisa powinna być podpisana (tradycyjnie lub elektronicznie) i taka wydrukowana.
Na polisie-tak, ale na potwierdzeniu zawarcia ubezpieczenia nie musi być podpisu.

Okej dzięki. A powiedzcie mi jeszcze bo jak kupiłem skuter to zapomniałem zapłacic OC ale dzwoniłem do PZU aby go ubezpieczyć na SB i Pan tam wszystko Sobie sprawdził i bez problemu ubezpieczyłem. Czy może mi przyjść kara? Nawet się pytał do kiedy miał poprzedni własciciel ubezpieczenie i Mu powiedziałem nawet nie wspomniał o jakiej karza ani nic

Ile jest przerwy w dniach między tymi polisami?

A jeżeli wyrejestruje skuter to też mnie wyłapie?

Aaa jeżeli wyrejestruje skuter to wyłapie mnie Ufg? Albo jak jestem niepełnoletni to też kara będzie?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
masz co prawda ograniczoną zdolność do czynności prawnych, ale nikt nie powiedział, że ogranicznie to polega na braku odpowiedzialności :)

Powrót