N
norse4
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 15
Dzień dobry, córka uczęszcza do 4 klasy SP na ostatniej lekcji techniki zgłosiła, że zapomniała ćwiczeń. Nauczycielka wstawiła jej ocenę niedostateczną do dziennika elektronicznego z komentarzem: brak ćwiczeń. Książkę oraz zeszyt miała normalnie. Było to jej pierwsze nieprzygotowanie do lekcji od września. Zadanie, które dxieci robiły na zajęciach córka zrobiła na następny dzień, tak jak kazała pani. Dostała 5, bo nauczyciel stwierdził, że nauczyła się na pamięć i 6 dostać nue może. Wysłałam wiadomości do wychowawcy, że za brak ćwiczeń wg ustawy nie może otrzymać oceny za brak ćwiczeń, książki czy innych przyborów. Po godzinie przy 1 został zmieniony komentarz na: brak ćwiczeń-brak pracy na lekcji. Córka tego dnia ( jak twierdzi) była aktywna na zajęciach, cztała tekst z podręcznika i ma notatki w zeszycie. Nauczycielka poinformowała córkę, że tej oceny poprawić nie może.
I tu moje pytanie, czy nauczyciel słusznie postawił ocenę niedostateczną bez możliwości poprawy? Co dalej z tym zrobić?
I tu moje pytanie, czy nauczyciel słusznie postawił ocenę niedostateczną bez możliwości poprawy? Co dalej z tym zrobić?