Ocena końcowa

• Autor wątku Autor wątku TypowyCzlowiek123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

TypowyCzlowiek123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Oto moje oceny:
Pierwsze półrocze:
Ocena: 5, 1, 2, 1, 1, 4, 2, 5
Waga: 2, 2, 3, 3, 3, 3, 3, 3
Ocena na półrocze: 2
Drugie półrocze:
Ocena: 2, 1, 4, 3, 3, 2, 3-, 3+, 3, 3, 3, 2, 2, nb
Waga: 2, 2, 3, 3, 2, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3
Proponowana ocena końcowa: 1
I teraz pytanie, czy z takimi ocenami nauczyciel może dać mi na koniec roku ocenę niedostateczną ? Dzisiaj zauważyłem, że wpisana przewidywana ocena roczna to niedostateczny. Nauczycielka powiedziała mi, że 'nb' liczy się jako ocena '0' i to zaniża moją ocenę.

Niech pokaże ci w którym miejscu statutu/regulaminu szkoły jest to napisane. Musi być na to jakiś wewnętrzny przepis szkoły. Jeśli tak jest to nie masz się co kłócić tylko zakasać rękawy i podwyższyć oceny. Niestety fantazja ułańska nauczycieli w naszym kraju jest nieograniczona i jak ktoś ma ochotę się czepić to się czepi :)
Z tego co pamiętam ze szkoły to skala ocen w polskich szkołach jest od 1-6 więc nie wiem skąd wzięła 0.

Nauczyciel pomimo wskazanych ocen może wystawić ocenę niedostateczną.
Ocena końcowa uwzględnia kilka czynników, nie tylko oceny cząstkowe.

Poza tym to tylko zagrożenie a nie ocena ostateczna.

martyna kuleszewicz napisał:
...Z tego co pamiętam ze szkoły to skala ocen w polskich szkołach jest od 1-6 więc nie wiem skąd wzięła 0.
Tylko oceny końcowe są w skali 1-6. O ocenach cząstkowych nie ma słowa w rozporządzeniu.

Shocked napisał:
Tylko oceny końcowe są w skali 1-6. O ocenach cząstkowych nie ma słowa w rozporządzeniu.

Poza tym w szkołach obowiązuje WSO, którego znajomość zapewne podpisałeś na początku zajęć w szkole. Może tam coś jest o ocenach zerowych :)

mss71 napisał:
Poza tym w szkołach obowiązuje WSO, którego znajomość zapewne podpisałeś na początku zajęć w szkole. Może tam coś jest o ocenach zerowych :)

To tym bardziej niech sprawdzi.
U mnie w szkole była sytuacja, że nauczycielka chciała wpisywać oceny cząstkowe 0 tak aby co niektórych, których nie lubiła uwalić. I tak szybko jak wpadła na ten pomysł, musiała z niego zrezygnować z racji tego że u nas w szkole takowe oceny cząstkowe nie istniały.

Powrót