Ocena niedostateczna z matematyki

• Autor wątku Autor wątku Mcdc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mcdc

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

Jestem w I klasie LO i od początku roku szkolnego mam problemy z matematyką. Jest to jedyny przedmiot z którego naprawdę sobie nie radzę, od października mam korepetycje, wydaje się, że wszystko rozumiem, ale i tak dostaję oceny niedostateczne. Niedawno miałam poprawę semestru, ale jej nie zdałam. Dwa tygodnie temu pisałam sprawdzian, na którego naukę poświęciłam bardzo dużo czasu a i tak dostałam jedynkę i jest ona wpisana na nowy semestr, a jeśli nie zdałam pierwszego semestru to na ten drugi muszę mieć 3 (tak mówiła nauczycielka od matematyki). Z innych przedmiotów radzę sobie bardzo dobrze, mam same czwórki i piątki, nawet z fizyki, która przecież wiąże się z matematyką. Słyszałam, że można przejść do następnej klasy warunkowo, jeśli nie zdamy egzaminu komisyjnego w sierpniu, ale na czym dokładnie ten "warunek" polega?

Nie wiem też co zrobić z nauczycielką, bo mimo że mamy podobno prawo do wglądu w swoje prace (sprawdziany) i kserowanie ich, to nauczycielka odmawia klasie zobaczenia, czy kserowania prac klasowych i w związku z tym również nie za bardzo wiem co robić. Dodatkowo robi bardzo trudne sprawdziany, przykłady są sto razy bardziej skomplikowane niż te w podręczniku i te które robimy na lekcji.

Bardzo proszę o pomoc,
Pozdrawiam!

Pytanie w sam raz na forum prawne. Możesz podejść z jedna jedynką do następnej klasy ale musisz ja potem i tak poprawić.

Powrót