Ocena roczna.

• Autor wątku Autor wątku NicoOla20
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

NicoOla20

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
Mam dziwną sytuację w szkole, otóż na semest z j. niemieckiego otrzymałam ocenę dostateczną. Na drugi semestr pojawił się konflikt z nauczycielem, od tego czasu bardzo pogorszyły mi sie stopnie. W pierwszym semestrze miałam wiele ocen z aktywności, ale teraz, nawet gdy zgłaszam się na lekcji przez 30 min to nie zostaje wybrana do odpowiedzi. Po prostu nauczycielka mnie ignoruje i przez to nie mam dodatkowych ocen z aktywnosci. Problem polega na tym, ze na proponowaną ocenę roczną wystawiła mi dopuszczający- . Pytanie: Czy może obniżyć mi na koniec roku ocene na niedostateczny, bez poinformowania mnie, oraz prawnych opiekunów o zagrożeniu oceną ndst?
Do dzisiaj żadne pismo nie dotarło do mojej mamy, że mogę być zagrożona. Rada jest już w poniedziałek, więc już raczej żadnej informacji nie dostanę od nauczyciela. Ponadto czy ocena może spać o dwa stopnie ? W WSO jest napisane tylko, o ocenie , która może PODWYŻSZYĆ się o jeden, *lub w istotnych przypadkach o dwa* stopnie. O ocenie niżej nic nie pisze. Czy powinnam martwić się tym, że nauczyciel wystawi mi ocene niedostateczną? Czy raczej działałby wtedy niezgodnie z prawem?

Z góry dziękuję za odpowiedz.

Powrót