Ochrona danych osobowych udostepnienie informacji

• Autor wątku Autor wątku 3291zaag
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
3

3291zaag

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Ojciu mojego dziecka (nie małżonkowi) zosały udostępnione przez Operatora sieci komórkowej (pewnie przez pracownika, który nie powinien tam pracować), w której posiadam abonament za pewien okres wysłane przeze mnie i otrzymane smsy. Nie mam dowodu na to, kto udostępnił te informacje, ale podejrzewam, że jeśli ktoś to zrobił to dane takie są jakimś kluczem zabezpieczone i można zidentyfikować osobe lub w ogóle sprawdzić że ktoś interesował się moją prywatnością. Nie wiem jak mam to sprawdzić, gdzie się zwrócić i co zrobić. Proszę o pomoc. Dodam, że ojciec mojego dziecka sam przyznał się, że zapłacił i otzrymał te informacje.

A skąd wiesz, że zostały? Nie wydaję mi się żeby operatorzy zapisywali sms. Chyba większa jest szansa, że jeśli zna ich treść to raczej z twojej komórki.

Operatorzy z tego co wiem nie przetrzymuja takich informacji... system by nawet siadł :P

Mają informacje takie.. o której godzinie, z jakiego numeru, do jakiego numeru został sms wysłany.

Ps. nie ma to wspolnego nic z prawem autorskim. Przenosze do... hm.. Nowych technologii?

Powrót