ochrona danych osobowych

• Autor wątku Autor wątku wnuczek5
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wnuczek5

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
witam

czy firma raport sa
na swojej stronie handeldlugami.pl może bezkarnie umieścić moje dane osobowe?
firma ta odkupiła mój dług w orange (kara umowna za zerwanie umowy) a następnie umieściła na tejże stronie.

Ponieważ mieszkam w niewielkim mieście, moje nazwisko jest dosyć rzadkie (w województwie występuje jedynie kilka razy), telefon domowy jest ogólnie dostępny w książce telefonicznej, zaczęły się telefony z pogróżkami, wizyty "podszywanych" komorników z żądaniami wpłaty długu.

Zamierzam pozwać tę firmę Raport S.A. o ujawnienie moich danych osobowych i poniesione straty moralne.
bez mojej zgody, tak myślę, nie mogą się publicznie posługiwać nawet moim nazwiskiem, a na ich stronie jest zarówno nazwisko, imię, miejsowość i ulica zamieszkania

proszę o naświetlenie mi sprawy

Podpisując umowę z Orange na pewno podpisywałeś zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych, a klauzula ta często rozszerzona jest o mozliwość udostępniania tych danych innym podmiotom. Podejrzewam że na tej zasadzie Orange sprzedając dług udostepnił Twoje dane firmie windykacyjnej zogdnie z prawem.

Witam ponownie

Pragnę poinformować że wygrałem sprawę w sądzie z firmą Raport
Na początku skutecznie wniosłem sprzeciw do nakazu zapłaty a 19 stycznia była rozprawa w sądzie, właśnie dzwoniłem do sądu i otrzymałem informację że sąd powództwo odrzucił. CZYLI WYGRAŁEM !!!!!!!!! :D :tuptup: :D :-D

dzięki pewnemu prawnikowi który pomógł mi bezinteresownie

Powrót