Oczerniający artykuł w internecie na mój temat

• Autor wątku Autor wątku Malina89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Malina89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam, zostałem całkowicie bezpodstawnie oczerniony na polskojęzycznej stronie internetowej w Anglii (właściciel Polak, strona na serwerach angielskich). Dodatkowo zostało dodane moje zdjęcie skopiowane z portalu społecznościowego, podane dane i brednie totalnie wyssane z palca. Do jakiego prawnika się zgłosić? Jakie działania podjąć? Dodam, że pisałem już do właściciela tej strony i informowałem, że podejmę kroki prawne a otrzymałem wiadomość "to fajnie".

A nie najpierw do Policji w miejscu Twojego zamieszkania ? Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Pobierz ile się da informacji ze strony. Zrób screeny, zapisz co się da.

A czy policja zajmuje sie takimi sprawami? Przypominam, że to polskojęzyczna strona ale zarejestrowana i prowadzona w Wielkiej Brytanii

Malina89 napisał:
A czy policja zajmuje sie takimi sprawami? Przypominam, że to polskojęzyczna strona ale zarejestrowana i prowadzona w Wielkiej Brytanii

Ja bym poszedł najpierw do naszej Policji. Jeśli nie pomogą to może udzielą informacji co i jak. Ale na mój chłopski rozum nie wyobrażam sobie by ktoś w Polsce musiał jechać do UK by tam składać zawiadomienie o tym czynie. Tym bardziej, że strona jest polskojęzyczna czyli kierowana do osób władających polskim językiem. W każdym razie polska Policja na pewno Cię nie zje ;-);-);-) jak do nich się udasz. Najwyżej odmówią przyjęcia zawiadomienia.

Zaczynam w tym tygodniu się zajmować tą sprawą, mógłby mi ktoś doradzić od czego zacząć? Jeśli prawnik to jaki? Z jaką specjalizacją?

Powrót