Od kiedy obowiazuje zakaz prowadzenia pojazdow?

• Autor wątku Autor wątku tratala
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tratala

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
25
W lipcu prowadzilem samochodem w stanie neitrzezwosci. W marcu tego roku dostalem wyrok, sedzina powiedziala "zakaz kierowania pojazdami od lipca 2008 roku", dostalem pismo ze starostwa na ktorym napisane jest ze nie moge prowadzic pojazdow od 23 marca. Moje prawo jazdy zostalo zabrane przez policje juz w lipcu.

Sedzina sie nie zna? Czy starostwo popelnilo blad? A moze policjanci mnie oszukali? W materiale dowodowym bylo skserowano moje prawo jazdy i pokwitowanie z zatrzymania z data z lipca.

Sprawdź co dokładnie jest w wyroku, a szczególnie czy jest zaliczenie na okres orzeczonego zakazu czasu zatrzymania prawa jazdy.

Dostane wyrok listownie? Bo poki co dostalem jedynie pismo ze starostwa.

Ale to, ze sedzina wliczyla taki wyrok to pamietam. Tak samo jak to, ze od 120 godzin prac spolecznych odjeli mi to co spedzilem na wytrzezwialce.

Istotne jest co jest w wyroku i co na tej podstawie poszło z Sądu do starostwa. Jeżeli wyrok był wydany na rozprawie to nie dostaniesz go z urzędu. Musisz złożyć o to wniosek lub po prostu pójść do Sądu i zajrzeć do akt sprawy.

Tak zrobie, dzieki. Mam nadzieje, ze to pomylka, bo troszke mnie wkurzyla ta wiadomosc, wkoncu juz od 8 miesiecy nie mam prawa jazdy!

Powrót