P
palkapau
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 16
Dzień dobry, proszę o pomoc - mieszkam z ojcem, ma 86 lat, od pół roku pojawiają się u niego oznaki demencji - na dzień dzisiejszy coraz mniej kojarzy, wiele rzeczy mu się myli, wielu rzeczy nie pamięta. Emerytura wypłacana jest przez listonosza jednak już teraz jest problem z samym podpisem, mój ojciec te pieniądze albo gubi albo chowa- niewiadomo co z nimi robi.
Czy w tej sytuacji jest szansa abym mogła jako córka odbierać jego emeryturę? Dodam, że wiąże mnie dożywotnia opieka, ojciec nie jest ubezwłasnowolniony (nie chciałabym podejmować procesu ubezwłasnowolnienia z uwagi na czas).
Jeśli mogę odbierać emeryturę od listonosza to czy powinnam mieć upoważnienie, pełnomocnictwo? Jeśli tak to jakie (wzór)? Jak to załatwić? Dziękuję i pozdrawiam.
Czy w tej sytuacji jest szansa abym mogła jako córka odbierać jego emeryturę? Dodam, że wiąże mnie dożywotnia opieka, ojciec nie jest ubezwłasnowolniony (nie chciałabym podejmować procesu ubezwłasnowolnienia z uwagi na czas).
Jeśli mogę odbierać emeryturę od listonosza to czy powinnam mieć upoważnienie, pełnomocnictwo? Jeśli tak to jakie (wzór)? Jak to załatwić? Dziękuję i pozdrawiam.