odbyje kare w niemczech czy bedzie deportowany

• Autor wątku Autor wątku aleczka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

aleczka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Nie zgodził sie na deportacje co dalej??zaczne od tego ze mieszkamy w niemczech od 3 lat ,ja ,maz i 2 dzieci (8 i 3 lata),wlasnie wczoraj po pracy do pracy przyjechala policja po mojego meza i powiedzeli ze sie o niego polska upomniala,zabarali go narazie na komisariat,bylam u niego rano rozmawialam i teraz czekamy na spotkanie z sedzią.nasz znajomy adwokat(bedzie mu w tym pomagal) powiedzial mi ze mam mu przekazac ze nie ma sie godzic na deportacje i nic podpisywac.nie chce zeby go wywiezli.chce go miec kolo siebie i nie wiem czy mozna zrobic tak ze tą kare co ma odsiedzic w polsce moze odsiedziec w niemczech???byl by koło nas ,podkresle ze my jestesmy tutaj sami i nie mamy zamiaru wracac do plski bo nie widzimy przyszlosci ,dzieci chodza do szkoly i przedszkola i czuja sie tu dobrze.czy panstwo niemieckie moze niezgodzic sie na deportacje? jezeli on tu pracowac,mieszkal z nami.przeciez dzieki niemu mielismy co jesc i co teraz jak ja sobie teraz poradze,bez peniedzy a za wszystko trzeba płacic,ja pracuje ale za marne groszy ,czy dostała bym jakas pomoc od panstwa.ale najbadziej mi zalezy na tym czy moga go nie deportowac i czy moze tu odsiedziec kare.my go bardzo kochamy i nie wyobrazamy sobie ze go wywioza do polski ,przeciez on sie nie zgodzi!!!i dzieki komu on tu moze zostac,pomozcie czekam na szczere odpowiedzi

http://forumprawne.org/prawo-karne/79758-schengen-deporty-trudne-pytanie.html
W Polsce przepisy są twarde i tak naprawde nikogo za bardzo nie obchodzi, że ktoś pracuje i ma rodzine. Ma wyrok- idzie siedzieć i nikt nie pyta o sytuacje rodziny. Tym bardziej, że nie jest jedynem żywicielem rodziny, bo napisałaś, że pracujesz. Nie wiem jak jest w Niemczech, ale przypuszczam że niewiel sie to rozni. Prawo to prawo. Poszukaj w dziale prawa miedzynarodowego- Niemcy, na temat pomocy finansowej

Powrót