T
taq
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 25
Witam, mam następujące pytanie. Dnia 17 sierpnia 2017r. sąd apelacyjny utrzymał mój wyrok 4lat w mocy, który został wydany 13 września 2016r przez sąd okręgowy. Na początku grudnia otrzymałem pismo, które informowało o tym, iż dnia 6 grudnia 2017r. powinienem zgłosić się do wskazanego zakładu karnego w celu odbywania kary. Mój prawnik złożył wniosek o odroczenie kary ze względu na zdrowie. Kara od tamtej pory została odroczona dwukrotnie, termin odroczenia jest do 02.07.2018r. Od marca 2017r. prowadzę swoje życie wraz z żoną na terenie niemiec, w połowie października urodzi nam się tutaj dziecko. Mam firmę, która zatrudnia 15 osób, również sam jestem w niej zatrudniony, mam stały meldunek na terenie Niemiec. Zamierzam wziąć kredyt na mieszkanie w Niemczech. Moje pytanie jest następujące, jakie mam szanse na przeniesienie odbywania kary na teren Niemiec. Wiem, że jest to możliwe, tylko jak do tego podejść. W Niemczech jest większe prawdopodobieństwo otrzymania wcześniejszej wokandy oraz korzystania z trybu odsiadywania P2 oraz P3. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam