Odcinkowy pomiar prędkości "pamiar 1" bez rejestracji

• Autor wątku Autor wątku Ronszulka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Ronszulka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Hej.
Dostałam od ITD mandat z odcinkowego pomiaru prędkości.

Na fotce zatytułowanej "pomiar 1" jest widoczne moje auto, ale nie widać przedniej rejestracji. Wygląda to tak, jakby fotka została zrobiona o ułamek sekundy z późno. Widać natomiast przednia szybą na której jest naklejka oraz kierowcę.
Ale fotka jest tak ciemna, że nie da się odczytać owej naklejki oraz kierowcy.

Na drugiej fotce zatytułowanej "pomiar 2" widać już w całości moje auto wraz z przednia rejestracją.

Czy brak rejestracji na fotografii "pomiar 1" jest skuteczną podstawą do odwołania? A może z uwagi na widoczną naklejką nie ma to sensu, bo informatyk wyedytuje fotografię w taki sposób, że naklejka będzie widoczna?

Dzięki za wszystkie odopowiedzi, pozdrawiam.

Nie napisałeś najważniejszego: czy to twój samochód na obu zdjęciach.
Jeżeli tak - to trzeba wziąć to klatę a nie bawić się w odwołania.
Zaś co się tyczy zdjęć - to masz jakię marnej jakości wydruk czarno biały ITD posiada zdjęcie w dużo lepszej jakości.

Hej.
Cyt.: "Nie napisałeś najważniejszego: czy to twój samochód na obu zdjęciach.
Jeżeli tak - to trzeba wziąć to klatę a nie bawić się w odwołania."

Nie napisałam tego z dwóch powodów.
1. Nie mam całkowitej pewności, że za mną nie jechało auto takiej samej marki i takiego samego koloru.
2. Pytanie zadałam na "forum prawne", nie na forum "moja moralność".

Ale dziękuje, mało merytorycznie, ale dziękuje.

Może ktoś jeszcze się odezwie z konkretnymi informacjami.

Zdjęcia które przychodzą do kierowców są zawsze gorszej jakości niż oryginały. Różnica jest naprawdę duża. Sama musisz zdecydować czy warto iść w zaparte. Dodatkowo jeżeli są jakiekolwiek wątpliwości dotyczące czytelności rejestracji to takie zdjęcie jest z automatu odrzucane.

Powrót