varvara
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 104
Witam.
Jakiś czas temu miałam brać udział w sprawie jako strona (w sprawie spadkowa) niestety w dniu sprawy Pani sędzia przedstawiła L4 i sprawa się nie odbyła, o czym poinformowano mnie i resztę osób mających si stawić na 5 minut przed sprawą, a nowy termin rozprawy wyznaczono na luty.
Starałam się o zwrot kosztów dojazdu?
900km w 2 strony!
Wniosek wysłałam w terminie, jednak został negatywnie rozpatrzony, otrzymałam odpowiedź, że został oddalony w związku z art.357 §5 k.p.c.
W załączniku uzasadnienie odmowy.
Z racji, że sąd w którym toczy się postępowanie, jest daleko, nie bardzo mi pasuje tak kursować, brać wolne dni w pracy itd.
ponosząc koszty - STRATY - za przejazd gdzie i tak sprawa dla mnie nic nie wnosi, jestem stroną, ale nic nie dziedziczę.
Można coś z tym zrobić, by jednak otrzymać zwrot za ten odbyty przejazd?
Jakiś czas temu miałam brać udział w sprawie jako strona (w sprawie spadkowa) niestety w dniu sprawy Pani sędzia przedstawiła L4 i sprawa się nie odbyła, o czym poinformowano mnie i resztę osób mających si stawić na 5 minut przed sprawą, a nowy termin rozprawy wyznaczono na luty.
Starałam się o zwrot kosztów dojazdu?
900km w 2 strony!
Wniosek wysłałam w terminie, jednak został negatywnie rozpatrzony, otrzymałam odpowiedź, że został oddalony w związku z art.357 §5 k.p.c.
W załączniku uzasadnienie odmowy.
Z racji, że sąd w którym toczy się postępowanie, jest daleko, nie bardzo mi pasuje tak kursować, brać wolne dni w pracy itd.
Można coś z tym zrobić, by jednak otrzymać zwrot za ten odbyty przejazd?
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.