M
malinowamamba2
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam.W 2012r w Leroy Merlin zakupiłam zlewozmywak granitowy.2 dni temu zlew pękł mi na wylot w kilku miejscach.Z tego co słyszałam granitowe zlewozmywaki posiadają gwarancję,obejmującą właśnie tego typu pęknięcia, od 5lat do nawet 30.Znalazłam fakturę z LM,z wyszczególnieniem właśnie rzeczy które wtedy razem ze zlewem kupowałam.I tu jest problem.Jest 10 pozycji,z czego 9 posiada nazwy (np. BAT UMYW ARGO/ZKORK INOX 67658).10 pozycja to mój zlew,gdzie nazwy niestety nie ma jest tylko ART.KOD 48 VAT 23 35345467559.Dodam,że na zlewie też nie ma żadnej nazwy firmy ani nic.Zadzwoniłam więc do LM z zapytaniem czy mogą podać mi jakiej ten zlew jest firmy i że chciała bym go zareklamować.Przełączano mnie kilkanaście razy,bo nikt odpowiedzi nie potrafił mi udzielić.Kilka razy też po prostu się rozłączono.Później Pani powiedziała,że u nich w komputerze widnieje jako " zlew granitowy",inna zaś powiedziała,że to zlew robiony na zamówienie,co nie jest prawdą,bo na żadne zamówienie go nie robiłam tylko wybrałam w sklepie na miejscu.Gdy przełączono mnie do działu reklamacji,tam pan powiedział,że nazwa pewnie jest na karcie gwarancyjnej.I żebym napisała do nich maila z nazwą zlewu,firmą,zdj usterki itd.Ja nie mam tej karty gwarancyjnej.Posiadam jedynie fakturę.Moje pytanie są takie : Czy mogę ten zlew jakoś zareklamować?Czy wystarcza do tego sama faktura?I co z brakiem nazwy towaru?Kto za to odpowiada?Co robić?Pomocy !