Oddanie samochodu

• Autor wątku Autor wątku fazzi55
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fazzi55

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Mam pytanie. Otóż jeśli kupujący zamontował instalacje LPG do auta to ma prawo zwrócić auto ? Żądać odzyskania kosztów założenia ?

Może sprecyzuje
Czy jeśli kupujący ingerował w konstrukcje samochodu dokładając lpg może rościć swoich praw z tytułu art 556kc i 560kc jeśli takowe przesłanki zaistnieją ?

Jak on określił stan tech. zagrażający bezpieczeństwu :O więcej nic nie powiedział bo nie.
Mimo że auto przed zakupem bylo badane w warsztacie szarpaki/kanał/ogledziny na oko/lakier ( w ktorym odkryto duzo ) i komputer . Na pytanie kupującego czy auto przejdzie przegląd tech. diagnosta powiedził że jeśli sięzrobi 2 pierdoły to tak

fazzi55 napisał:
stan tech. zagrażający bezpieczeństwu
Nie znam, szczegółów, ale to może być podstawą do odstąpienia od umowy i zwrotu pojazdu

nawet jesli zainstalowal log? Zmienil Stan faktyczny samochodu. Moze liczyć na zwrot kosztów instalacji?

Raczej nie, bo to nie jest nakład konieczny.

czyli co, musi demontować bądź ją zostawić ?
Jak zdemontuje to zostaną dziury, kolektor do wymiany itd. Jaką mam pewnośc w tedy czy taka instalacja już źle nie wpłynęła na kondycje silnika, wiercenie kolektorów czy instalacje ( druciarstwo) nie mówiąc już o ingerencji w lakier bo trzeba przeprowadzić różne rzeczy.

Najpierw to ja poczekam na przed sądowe pismo z ekspertyzą ;)

Powrót