Oddany laptop na gwarancji

• Autor wątku Autor wątku rafalski_4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rafalski_4

Użytkownik
Odpowiedzi
81
Witam
8.01.15r. oddałem laptopa na gwarancję (na własny koszt dostarczyłem sprzęt do serwisu). Gdy go oddawałem, zapytałem się ile będzie trwała naprawa. Zostałem poinformowany, że nie powinno to trwać dłużej niż tydzień. Niestety nie mam tego na piśmie.
20.01.15r zostałem poinformowany, że została uszkodzona płyta główna, która już została zamówiona. Zaproponowałem, żeby nie naprawiali laptopa, tylko że dopłacę trochę pieniędzy i otrzymam nowego laptopa o lepszych parametrach (inny model), jednak moja propozycja została odrzucona.
Dzisiaj (23.01.15r) zadzwoniłem do serwisu co z moim laptopem, jednak powiedzieli, że dalej oczekują na płytę główną.
Co mogę zrobić, aby to przyśpieszyć? Jestem już ponad 2 tygodnie bez laptopa, który jest mi bardzo potrzebny. Czytałem prawa konsumenta: http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/57401-poradnik-konsumenta-przeczytaj.html , i wychodzę z założenia, że lepiej by chyba wyszło oddać laptopa jako niezgodność towaru z umową, ale wcześniej już oddałem do serwisu gwarancyjnego, więc już chyba po ptakach.
Proszę o pomoc, czy mogę jakoś przyśpieszyć całą procedurę lub domagać się wymiany na nowy lub zwrotu pieniędzy?
Pozdrawiam

Powrót