P
Pabloooos
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam, mam pytanie odnośnie procedury związanej z popelnieniem wykroczenia na terenie Hiszpanii (Walencja). Otóż z pewnych względów w środku nocy byłem zmuszony ooddać mocz w miejscu publicznym, w tym celu udałem się w boczna uliczkę która wydawała mi się pusta i rzadko uczeszczana jednak okazało się ze było to zaraz kolo posterunku policji i za swoimi plecami miałem kamerę monitoringu. Policjant poprosił mnie o paszport, okazalem mój dowód osobisty i po około 1-2 minutach policjant wyszedł z posterunku, oddał mi dowod i powiedział ze w Hiszpanii kara za publiczne oddawanie moczu przy posterunku wynosi 200 euro. Gdy zapytałem jaka będzie procedura w moim przypadku policjant przez parę sekund robił coś w swoim telefonie po czym pokazał mi coś co wyglądało jak rozmowa na facebook'u gdzie w języku angielskim było napisane ze zostanie poinformowany polski konsulat. Poinformowalem policję ze w Hiszpanii przebywam jako turysta i obecnie mieszkam w Portugalii (adres w moim dowodzie osobistym jest z Polski), jednak mimo że byłem bardzo spokojny policja nie chciała wytłumaczyć mi szczegółowo dalszej procedury, oficer policji zamknął mi drzwi przed nosem i ponownie juz ich nie otworzył. Czy ktoś z osób obecnych na forum wie jakie są dalsze dla mnie konsekwencje i jak będzie wyglądać dalsza procedura w tej sprawie? Czy policja rzeczywiście będzie konsultować się w tej sprawie z polskim konsulatem czy całe to zajście miało jedynie na celu wystraszenie mnie i danie mi nauczki na przyszłość? Jako ze nigdy nie byłem w podobnej sytuacji i od policji nie dowiedziałem się zbyt wiele, z góry serdecznie dziękuję za wszelkie odpowiedzi, pozdrawiam.
Edit: dodam jeszcze ze nie otrzymałem żadnego mandatu ani nic w tym stylu w papierowej formie jak również niczego nie podpisywalem jak to zwykle bywa w takich przypadkach.
Edit: dodam jeszcze ze nie otrzymałem żadnego mandatu ani nic w tym stylu w papierowej formie jak również niczego nie podpisywalem jak to zwykle bywa w takich przypadkach.
Ostatnia edycja: