odebrane prawo jazdy

• Autor wątku Autor wątku joolianka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

joolianka

Użytkownik
Odpowiedzi
44
Dzien dobry. Odenrano mi ja terenie niemiec prawo jazdy. Jestem pracownikiem gastronomii. Po obsludze wesela do poznych godzin nocnych, ponaglana telefonami czekajacej u mnie w domu przyjaciolki, wracam, parkuje na bardzo ciasnym parkingu za pomoca kamery tylnej. Czujnik parkowania spokojny, nie czuje tarcia ni uderzenia. Od strony kierowcy mam dosc miejsca. Pospiesznie ide do domu, przyjaciolka ma urodziny, wypijamy kila drinkow, rozmawiamy. Okolo 5 rano przyjsciolka idzie do siebie, ja ide spac. 6:30 domofon, policja. Wchodza do mieszkania. Pokazuja zdjecie z parkingu, moje auto jest doslownie przytulone z lewej strony do auta obok. Alkomat, 0,9 promila. Wioza mnie na komisariat celem pobrania probki z krwi. Odbieraja mi dokument, odpisujac zdarzenie jakobym spowodowala duzy wypadek pod wplywem alkoholu i uciekla z miejsca zdarzenia, powodujac jednoczesnie duze szkody. Auto sasiada jest cale, nastepnego dnia porobilam zdjecia, nie ma nawet rysy.
Co robic, by odzyskac dokument? Nie mam nawet jak dojezdzac do pracy, nie mowiac o powrocie do Polski
Prosze o pomoc. Wszystko co opisalam jest prawda.

Powrót