odebranie rzeczy

• Autor wątku Autor wątku fenix74
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

fenix74

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam,
w tym roku rozwiodłam się i wyprowadziłam z zamieszkanego mieszkania zabierając ze sobą dziecko i kilka rzeczy. Niestety również kilka rzeczy pozostało w tym mieszkaniu.Sporządziłam z byłym mężem umowę dotyczącą kwestii finansowej i materialnej na której jest wyszczególnione co mam zabrać.Od początku utrudniali mi i dlatego niektóre rzeczy tam pozostały. Chciałabym je odzyskać lecz była teściowa i były mąż skutecznie mi to utrudniają co mam zrobić?Gdy pytam byłego kiedy mam zabrać rzeczy odkłada słuchawkę lub nie odpowiada na pytanie. Kiedy idę do nich, była teściowa otwiera i mówi, że mojego byłego nie ma i nie wie kiedy będzie choć wiem, że jest w domu. Dwa dni temu zapytałam ponownie, kiedy mogę odebrać rzeczy udał głupiego, że nie wie o co chodzi. Czy jest jakaś możliwość abym odzyskała moje rzeczy?

Nie wiem czy dobrze wybrałam kategorie- jeśli źle to z góry przepraszam.

Może podział majątku? a masz jakieś dokumenty, świadków, że to twoje? To wtedy pewnie można byłoby wnieść sprawę o naruszenie mienia...

niestety nie tylko umowę pisemną, którą sporządziliśmy między sobą po rozwodzie aby uniknąć kosztów związanych zakładaniem sprawy o podział majątku

Powrót