Odległość placu zabaw od granicy działki

• Autor wątku Autor wątku Krzysiek32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krzysiek32

Użytkownik
Odpowiedzi
90
Przeszukałem całe Google i nic nie znalazłem tylko wzmianki o odległości od okien, może tutaj ktoś doradzi, jaka jest minimalna oględność placu zabawa od granicy działki.

Tak plan istnieje lecz co ma on od przepisów(czy takich nie ma?). Obecnie jest około 30 cm od granicy a właściwie jest w trakcie budowy. Wyczytałem ze nie można budować go bliżej niż 10 m od okien. Czyli ja od granicy swojej działki będę się musiał cofnąć przy budowie o 10 m!? Dla mnie to nie dopuszczalne.

Na działce sąsiada jest to obiekt publiczny przedszkole (swoja droga budowę rozpoczęto bez powiadamiania kogokolwiek, nie wiedziałem ze przepisy się zmieniły).

Być może było do gminy, jednak ani ja ani sąsiedzi nic nie wiedzieli o budowie, wracam z wakacji a budynek stoi, wracając to tematu to oddziałuje to na moją i sąsiednie nieruchomości nie na gminę, więc to, że w gminie wiedzieli nie wiele mi pomaga. Przykład mam działkę 7 ar i chce postawić na niej dom. Mam otwory okienne od granicy wiec 4m ale skoro ktoś stawia przedszkole i plac zabaw to ja mam teraz przepis 10m od okien i co teraz zrobię dla mnie to katastrofa jeśli tego nie da się obejść.

Ostatnia edycja:
Powrót