K
klaczek2004
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam,proszę o pomoc w następującej sytuacji. Razem z narzeczonym planujemy kupno mieszkania. W przyszłym miesiącu podpiszemy umowę wstępną z deweloperem. Umowa końcowa zostanie podpisana dopiero w marcu. Pobieramy się w lipcu. W między czasie chcielibyśmy rozpocząć remont, a co za tym idzie, kupić niezbędne rzeczy, typu: kafelki, panele, drzwi itp. Moje pytania są następujące:
a) czy będziemy mogli odliczyć vat od zakupionych materiałów mając podpisaną tylko umowę wstępną? Jeśli tak, to czy musi ona zawierać jakiś dodatkowy załącznik?
b) na kogo mają być wystawione faktury - na mnie czy na narzeczonego (tylko ja pracuję
)
c) jak to rozliczenie będzie wyglądało w momencie kiedy będziemy juz małżeństwem?
Bardzo dziękuję za ewentualna pomoc
a) czy będziemy mogli odliczyć vat od zakupionych materiałów mając podpisaną tylko umowę wstępną? Jeśli tak, to czy musi ona zawierać jakiś dodatkowy załącznik?
b) na kogo mają być wystawione faktury - na mnie czy na narzeczonego (tylko ja pracuję
c) jak to rozliczenie będzie wyglądało w momencie kiedy będziemy juz małżeństwem?
Bardzo dziękuję za ewentualna pomoc